Powered By Blogger

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Misuse - "April"

Οι αγαπημένοι μου Misuse επέστρεψαν πριν λίγο καιρό με την δεύτερη δουλειά τους "April". Για όσους δεν γνωρίζουν την μπάντα πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση post rock μουσικής, αλλά μην κολλάτε και με τον όρο καθώς στο "April" οι ορίζοντες έχουν διευρυνθεί κατά πολύ.
Έχουμε λοιπόν έναν ακόμη δίσκο από τους Misuse ο οποίος δεν περιλαμβάνει φωνητικά, οπότε το ερώτημα γεννάτε....πως μπορώ να κρατήσω τον ακροατή όταν οι συνθέσεις μου δεν είναι τραγούδια και όταν επίσης αυτές διαρκούν κατά μέσω όρο 8 με 10 λεπτά? Προσωπικά δεν γνωρίζω την απάντηση αλλά απ' ότι φαίνεται την γνωρίζουν καλά οι Misuse.
Το "April" είναι ένα, ουσιαστικά, ενιαίο έργο το οποίο βασίστηκε πάνω σε post θεμέλια όμως φλερτάρει πολύ και με την ambient μουσική ενώ παράλληλα δείχνει σαφείς πειραματισμούς και με τον ηλεκτρονικό ήχο. Φυσικά μιας και οι Misuse είναι μια πενταμελής μπάντα όλα αυτά συνδυάζονται με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο πλήκτρα και κρουστά. Προσωπικά λατρεύω το πως προσεγγίζουν τον post ήχο ενώ βρίσκω διακριτικό και σωστό τον τρόπο που χειρίζονται τα ψυχοακουστικά εφφέ, μακριά από υπερβολές ώστε να μπορούν να αναδειχτούν οι μελωδίες οι οποίες ξεπηδάνε μέσα από τις σπειροειδής συνθέσεις τους.
Εν κατακλείδι...άλλη μία εξαιρετική δουλειά από τους Misuse η οποία αξίζει την προσοχή και την υποστήριξη όλων μας.


Over the fields
     M.P 


Misuse official
Facebook official


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου